Dana pirzolası olarak da adlandırılan, kılcal ve yoğun yağ dokularına sahip olan Dallas Steak dananın sırtından elde edilmektedir. Kimi zaman kemikli antrikot olarak da tanımlanmaktadır. Kas dokusundan uzakta bulunduğundan kaynaklı dana etinin en lezzetli kısımları olarak kabul edilmektedir. Steak türü etlerin dinlendirilmiş şekilde tüketilmesi koşulsuz lezzetini arttırmaktadır. Dallas steak de tüketilmeden önce dinlendirilmiş tercih edilebilir.
Dallas steak kalın bir et olduğundan kaynaklı pişirilmesinde oldukça özenli olunmalıdır. Kolaylık sağlaması açısından pişirilmeden önce dövülmesi önerilse de dövülen et sertleştiğinden kaynaklı biz önermemekteyiz. Bunun yerine kasabınızdan daha ince şekilde kesilmesini talep edebilirsiniz. Ayrıca pişirilme esnasında etin suyuyla beraber lezzetinin de içerisinde kalmasını sağlamak için mühürleme işleminden sonra pişirilme aşamasına geçilebilir. Mühürlenmiş Dallas steak pişirilme esnasında etin kendi suyunu içerisinde koruyabilecektir.
Dallas steak kılcal yağ dokuları sayesinde, yumuşaklığını koruyan bir ettir. Yağ tadını almak istemeyen tüketiciler için ise eşsiz bir seçenektir. Aynı zamanda Dallas steak etin en olgulaşmış yağ dokusuna sahip olduğu için marinasyonda tuz, karabiber ve zeytin yağı yeterlidir. Başka hiçbir ürüne ihtiyaç duymayan bir lezzet şelalesidir